Lamsvlees met lavendel & honing
Ingrediënten voor 4 personen
> 800 gr. lamslapjes
> olijfolie en boter
> 1 teen knoflook
> gedroogde lavendel
> verse rozemarijn
> vloeibare honing
> zout, peper
bereiding
- Bestrooi lamslapjes met peper en zout en leg ze in een schaal.
- Meng lavendel (let op, niet te veel), fijngesneden rozemarijn, gesnipperde knoflook, olijfolie en honing tot een geurige marinade.
- Wrijf de marinade goed in de lapjes lam en zet ze voor een paar uur opzij op een koele plaats.
- Laat de pan met het gemarineerde vlees op kamertemperatuur komen en warm de oven voor op 220℃.
- Doe het vlees in een braadslede met wat extra boter of olie en braad het ongeveer een half uur. Na 15 minuten even omdraaien. Garing op lagere temperatuur is ook mogelijk, maar neem dan ruimer de tijd tot het vlees een kerntemperatuur heeft van zo’n 70℃.
- Serveren met aardappeltjes en seizoensgroentes.
wijntip
Duitse spätburgunder, volle wijn uit Puglia