Taart met gele pompoen en appel
Ingrediënten voor 6 - 8 personen
> 600 g gele pompoen
> 600 g appels (goudreinet)
> 300 g verpulverde amarettikoekjes
> 100 g krenten (in rum geweld)
> 100 g suiker
> 3 losgeklopte eieren
> 100 g cacao
> 1 kopje melk
> boter
> paneermeel
Bereiding
- Schil de pompoen en de appels, snijd ze in stukken. Kook ze in een pan op laag vuur tot moes.
- Laat het mengsel afkoelen nadat het goed droog is geworden.
- Bereid intussen alle overige ingrediënten.
- Voeg het afgekoelde appel-pompoenmengsel toe en schenk het geheel in een ingevette vorm die je met paneermeel hebt bestrooid.
- Zet de vorm 30 minuten in een op 180-200 graden voorverwarmde oven.
- De taart is gaar wanneer je er in prikt met een mes en dit er droog uitkomt.
wijntip
Lichtzoete witte wijnen als moscato d'asti, muskateller