Caçoila (Portugees stoofpotje)
Ingrediënten
> 1.3 kg runder riblappen
> 1 tl Piri Piri kruiden (of chilivlokken)
> 1 grote ui, in dunne ringen
> 1 bosje peterselie, gehakt
> 6 tenen knoflook
> 2 laurierblaadjes
> ½ tl all spice
> 4 kruidnagels
> 1 kaneelstokje
> 3 el roomboter
> ½ liter rode wijn
> 2 el tomatenpuree
Bereiding
- Snijd de riblappen in blokjes van crica 4 centimeter en wrijf ze in met de piri-pirikruiden, peper en zout.
- Leg op de bodem van een grote stoofpan met dikke bodem de ui, peterselie, knoflook, laurier, allspice, kruidnagels en het kaneelstokje.
- Leg hierop de stukken vlees en verdeel de boter over het vlees.
- Meng de rode wijn met de tomatenpuree en giet dit dan over het vlees.
- Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 3-4 pruttelen tot het vlees uit elkaar valt. Je kunt de pan ook in de oven zetten op een gematigde temperatuur.
- Haal halverwege het sudderen de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.
Wijntip
Een wat stevige rode Portugese wijn uit Tejo of Douro